tiistai 12. syyskuuta 2017

Kestoviisasta kivunhoitoa




















Kivunhoidossa kestoviisas pääsee vähemmällä.



Allekirjoitan tämän täysin. 






Luulin itse olevani ihan kartalla, mutta lipsuipa se minunkin otteeni tämän allergisen reaktion tuomien haittojen takia.





Keskityin niin täysillä pelon hallintaan sekä fyysisesti hoitamaan allergisen reaktion jälkimaininkeja, että unohdin täysin hoitaa jo olemassa olevaa kiputilannettani.





Eilen se alkoi. Lenkillä Dankon nostelu sai kipua aikaiseksi vasempaan käteen ja kylkeen. En kiinnittänyt asiaan huomiota. -> 1. virhe.






Iltalenkillä olo oli sanalla sanoen tukala. Henki ei kulkenut kunnolla. Vasempaan käteen koski. Paine rintakehän alueella sekä lapojen alueella. Selkä oli kipeä ja tuntui hyvin jäykältä.





Siinä kävellessä pohdin näitä oireita ja ensimmäisenä mieleen tuli, että nyt on joko sydänkohtaus tai paniikkikohtaus. -> 2. virhe.






Onneksi mieleni oli kuitenkin valppaana, sillä tajusin samassa, että nyt on kipuajattelu ottanut vallan


Höpö höpö. Se on kipua, eikä mitään muuta. Paniikinomainen tunne helpotti heti.




Samassa ymmärsin, että en ole rikkaa ristiin laittanut olemassa olevan kiputilanteen hyväksi. Tai olinhan minä tehnyt jotain sen hyväksi, mutta en tarpeeksi. -> 3.virhe.






Keksitkö mitä minulta jäi tekemättä?






Täysin tietoinen ajattelu ja tietoinen kivunhoito jäivät pois. Sekä venytykset ja liikelaajuuden kartoittaminen ja itse kipuun reagoiminen. Kipuajattelu kavensi nämä pois toiminnastani, koska en tietoisesti pitänyt niistä kiinni.






Kun tulimme sisälle ja kävimme nukkumaan, otin ensin lämpöhoitoa yläselän alueelle. Se ei helpottanut oloa, mutta lisäsi verenkiertoa alueella sen verran, että venyttelin hiukan.





Hirveä rutina ja pauke kuului, kun osat siirtyivät paikalleen. Paineentunne helpotti heti. Kipua kyllä lihaksissa on edelleen, mutta kipukynnystä ne eivät enää ylitä.






Yön sain nukuttua oikein hyvin, ja aamulla otin uuden rutiinin käyttöön.






Lämmitin aamulla yläselän vielä sen lisäksi, että yön nukun lämpöpatjalla. Lämpöpatjan lämpö on tasaista, kun taas lämpötyynyssä se nousee korkeammaksi. Maksimoidakseni näin verenkierron kipeällä alueella.






Kun tuntui hyvältä nousin istumaan ja tiedosten toivottelin hyvät huomenet keholleni. Ja samalla kyselin, että mikäs on meininki tänään






Otin Dankolta oppia ja venyttelin. Kuulostelin, miltä kehossa tuntuu.






Näin pystyin huomioimaan kireydet ja kipupisteet. Tämä antoi selvät suuntaohjeet siihen, kuinka tänään hoidan näitä ja kuinka hallitsen kipua.







Kestoviisas kivunhoitaja huomio nämä asiat aina, oli tilanne tai lähtökohta mikä hyvänsä. Näin tehden, joka päivä keho saa sen hoidon jonka se tarvitsee. Näin pysyy kartalla omasta voinnistaan, toiminnallisuudestaan sekä liikelaajuuksistaan.









Kestoviisasta kivunhoitoa,















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti